Tengok - Tengok

Mukadimah


Click here for Myspace Layouts

Followers Fiza Tiza

falling object love

Monday, December 10, 2012

Terima Kasih Sebab Kau Dah Buat Dia Berubah 100%

Assalamualaikum, salam sejahtera buat semua!

                    Maaf kerana Fiza dah lama tak update post, ala bukannya ramai yang nak baca post Fiza kalau minta maaf kan? Sorry itu just pendapat Fiza jer! Sepertimana yang kita yang bergelar manusia tahu akan perasaan wanita terhadap seseorang yang dia cintai bukan?Wanita akan mencintai lelaki itu sepenuh hati walaupun lelaki tu bodoh,tak matang jahat, atau perangai macam sampah kan? Ramai yang ada pengalaman macam ini betul tak? Walaupun Fiza tak ada pengalaman bercinta tapi bila lihat kawan-kawan perempuan kita macam ni kita dah boleh belajar daripada pengalaman mereka, anda setuju? Tak setuju tak mengapa. Semua ada pendapat masing-masing tak boleh lah nak asyik sehaluan je kan.

                      Banyak tengok pasangan kekasih sekarang ni dalam kalangan budak-budak sekolah menegah yang agak hingusan jugak pada Fiza. Tapi bila putus sumpah seranah ye kau? Terutama lelaki yang pengecut dan EGO BODOH. Itu bagi jantan lah kan, tapi bagi perempuan pula, dia akan nangis,nangis dan nangis terus. Nasib kalau mata tak buta. Cinta memang penting tapi janganlah sampai makan diri kau pulak.
                               
                                   

                        Sebagai seorang kawan yang sayang kan kawan nya, Fiza rasa terkilan dan sangat-sangat kecewa dengan perangai kaum-kaum adam ni pada pasangan masing-masing yang mencintai kamu 100% yang sanggup lupakan kawan yang baik dengan dia. Fiza bukan orang  pertama yang tahu kauorang bercouple, itu tak kisah lah lagi sebab hak maisng-masing nak bagi tahu sesiapa. Demi kebahagiaan kawan Fiza ni fiza sanggup bagi dia keyakinan yang tinggi bahawa dia akan kekal dengan dia punya pasangan sampai ke jinjang pelamin. Fiza sanggup berkorban untuk kebahgiaan kauorang berdua, tapi LELAKI INI agak bodoh dan tak matang langsung tahu dapat awek lawa tapi tak reti-reti jaga hati perempuan dan dia tak sedar diri dia dah berubah, DAN TERIMA KASIH SEBAB KAU DAH BERJAYA BUAT DIA MENANGIS. Fiza dah tak kenal dengan kawan yang dah Fiza kenal selama 6 tahun ni. Dia dah berubah sejak jumpa kau lah jantan. Fiza ingat kau boleh lah bahgia kan dia selepas ex-ex dia dulu, tapi kau sama je dengan yang lain. Entah -entah kau couple dengan dia sebab dia lawa je kot kan? Yes itu jawapan yang di tunggu dari lelaki tak sedar diri dah la tak hensem langsung ni, tapi itu bukan hak aku untuk mengata, kau dah guna kan KETIDAKTAMPANAN kau tu untuk tackle dia lah kan, tapi nasib kawan Fiza ni lurus senang lah keje kau kan?

                          Dulu kawan fiza ni memang sangat ceria dan selalu buat fiza happy tapi sekarang kau dah buat dia macam ni ingat fiza boleh terima ke? At first bila fiza dapat tahu kauorang couple pun fiza dah mula tak sedap hati. Tapi fiza diam kan je sebab nak tolak perkara negatif, tapi perkara negatif ni yang datang pulak. Oii jantan kalau kau pernah kata kalau kawan-kawan dia sayang kan dia, kau lagi sayang kan dia kan? huh! itu pun kalau kau inagt lah. Tapi sekarang ni mana janji tu encik jantan????  Kalau kau dah sakit kan hati dia, maknanya kau dah sakit kan hati Fiza jugak, sebab Fiza memang sayang sangat-sangat denga kawan Fiza yang dah bahagia kan Fiza tapi kau tak pernah hargai kasih sayang yang dia dah bagi pada kau, separuh nyawa dia ada pada kau lah SIAL. Maaf kalau post ni yang kau baca buat kau sakit hati or terasa, sebab aku lebih hargai kawan-kawan aku yang sayang kan aku.

                           Tapi aku percaya suatu hari perbuatan bodoh dan jahat kau akan terbalas juga ye, mulai sekarang aku tak akan respect engkau.

                               

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Singgah Jika Mahu